Jordina Bravo

Dur un capell de la Jordina és coronar les idees amb una bellesa insòlita. Va nèixer a Xerta (Baix Ebre) un mes de desembre de 1974 i potser per això, el camí recorregut fins ara és un traç de sensacions bressades en un alè de romanticisme nivi, al so del piano més pur. En la seva intensa trajectòria formativa, ha copsat l’enginy de l’arquitectura – essencial per la bella concepció de les formes – i ha invertit un temps preciós en ciutats com Tortosa, Barcelona, París o Helsinki, aprenent el delicat art de les flors de seda, el feltre, els barrets, el vestit i fins i tot la restauració de roba antiga.

Aquesta dilatada instrucció l’ha encaminat cap a diferents experiències laborals fins que l’any 2003, amb l’emoció de poder ensenyar al món les seves creacions, va decidir obrir un taller propi a Xerta per treballar com a dissenyadora i artista tèxtil.

Els seus capells són un esclat de primavera: l’aroma de l’estiu després d’una tempesta, conjugat amb teixits nobles com la seda, l’organdí, l’organça, el sinamai, el sisal o la fibra de banana. Utilitza línies senzilles i pures per obtenir, al final, un capell amorosament teixit, fet a mida i ple d’ànima per coronar belles idees…

Jordina Bravo